Αθλητές & Συμπληρώματα

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι ειδικά κατασκευασμένα προίόντα που έχουν ως σκοπό τη συμπλήρωση της διατροφής με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ουσίες όταν αυτά τα θρεπτικά συστατικά δεν μπορούν να ληφτούν από την καθημερινή κανονική διατροφή, είτε επειδή υπάρχουν πολύ αυξημένες ανάγκες, είτε επειδή η διατροφή δεν είναι επαρκής τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Διαβάστε περισσότερα: Αθλητές & Συμπληρώματα

Πρωτεΐνη

   
ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΪΝΗ

Η πρωτεΐνη είναι το βασικό θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Αποτελεί το δομικό υλικό με το οποίο κτίζονται όλα τα κύτταρα, ο μυϊκός ιστός, οι ορμόνες, τα αντισώματα και μια σειρά από άλλες, πολύτιμες για τον οργανισμό, ενώσεις κι ουσίες.

Διαβάστε περισσότερα: Πρωτεΐνη

Λιποδιασπαστικά

Οι ουσίες που βοηθούν, ή υποτίθεται ότι βοηθούν, στη μείωση του σωματικού λίπους είναι οι περισσότερο αμφιλεγόμενες στο χώρο των συμπληρωμάτων. Πολλές από αυτές τις ουσίες είναι αναποτελεσματικές, άλλες αποτελεσματικές υπό προϋποθέσεις κι άλλες έχουν έντονη φαρμακευτική δράση, με αποτέλεσμα σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες (παρενέργειες) για αυτόν που τις χρησιμοποιεί. Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να απαντήσει σε μερικές από τις συνήθεις ερωτήσεις σας γύρω από τις λιποδιασπαστικές ουσίες, να ξεδιαλύνει τον εμπορικό μύθο από την επιστημονική πραγματικότητα και να δείξει ποια από αυτά τα συμπληρώματα είναι ασφαλή και ποια όχι, ποια μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά και ποια θα πρέπει να αποφεύγονται, σε ποίες περιπτώσεις και γιατί.